Hot stone massage

hot
Algemeen
Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.
De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm.

Ze hebben over het algemeen eeuwenlang in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Wat is het verschil met andere praktijken?
Wat het verschil is met andere praktijken die deze massagevormen aanbieden, is dat de massage wordt uitgevoerd door een therapeut met een paramedische achtergrond. Dit heeft als voordeel dat wanneer u lichamelijke klachten heeft deze ook kunnen worden meegenomen in de behandeling.

In tegenstelling tot vele andere aanbieders van deze massage worden de stenen niet alleen gebruikt om het lichaam te verwarmen maar worden de stenen ook gebruikt om mee te masseren.Hierdoor is de mate ontspanning veel groter en kunnen probleem gebieden ook daadwerkelijk worden aangepakt hierdoor houdt het effect van de behandeling ook langer aan.

De behandeling
De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie” (een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans brengen. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een ‘stretching effect’ heeft op de spieren.

De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Indicaties
Een hotstone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Hierbij wordt ook altijd rekening gehouden met uw eigen wensen en indien nodig uw lichamelijke klachten.

Contact
Meer weten over hot stone massages? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!