Cosmetische Acupunctuur

De cosmetische acupunctuur kent een lange geschiedenis. In het Chinese keizerrijk was deze cosmetische behandeling om de veroudering van de huid te vertragen voorbehouden aan de hofdames van de keizer. Na het verval van het keizerrijk raakte deze vorm van acupunctuur op de achtergrond om pas tegen het einde van de Culturele Revolutie weer langzaam wat meer aandacht te krijgen.

Wat is het effect op de huid?
Door het gebruik van kleine naaldjes die alleen in de huidlagen worden gezet wordt de doorbloeding naar de huid verbeterd en de productie van het collageen verhoogd. Hierdoor wordt de huid strakker en wordt de spiertonus verbeterd zonder de spieren te verkorten cq verlengen.

Daardoor blijft de eigen gezichtsstructuur behouden en minimaliseren/ verdwijnen de fijne lijntjes en rimpels. Tevens zien we een vermindering van donkere lijnen onder de ogen ,verbetering van de huid in kleur en de huid wordt egaler door rehydratatie van de huid. Daarnaast zien we door het herstel van de hormoon balans vaak een afname van acne en een afname van zwelling of puffiness in het gezicht en voelt men zich heerlijk ontspannen

wddsss

Kan iedereen de cosmetische acupunctuur behandeling ondergaan?
Ja in principe wel zolang je goed gezond bent. Er zijn een paar uitzonderingen. Wanneer je zwanger bent en als je bijv. ziek bent raden we het af om deze behandelingen te starten. Doe dat dan als je weer volledig bent hersteld. Als je een cosmetische ingreep of een botox behandeling hebt ondergaan kun je het beste ongeveer 6 maanden wachten om zo je lichaam goed te laten herstellen. Bij hoge bloedruk kan de behandeling pas plaats vinden wanneer je hiervoor of met medicatie of met acupunctuur dit goed onder controle hebt.

Wat is van invloed op het resultaat?
Het beste effect van de behandeling zie je als je een gezonde levensstijl aanhoud. Dat houdt in : Niet roken en drinken, zorg dat je regelmatig leeft. Dus op tijd gaan slapen en eten. Gebruik zo min mogelijk make-up en vermijd stress. Zorg voor voldoende beweging en een emotionele balans. Het gebruik van medicatie heeft altijd invloed op je huid en dus ook op de behandeling Hierdoor zal het resultaat minder lang stand houden of zul je wat vaker terug moeten komen.

Duur van het programma
De totale behandeling duurt 15 weken.De eerste twee weken zullen en twee behandelingen per week worden ingepland daarna volgen 13 weken met 1 behandeling per week. Tussen de behandelingen door is het de bedoeling dat u zo gezond mogelijk leeft, niet rookt en drinkt om het resultaat zo mooi mogelijk te laten worden en het lichaam niet extra te belasten. Per sessie is de duur 90 minuten. Nadien zal er op 2 of 3 maandelijkse basis een ondersteunende herhaling sessies plaats vinden tot 6 maanden na de start van de eerste sessie. Het resultaat wordt dan afhankelijk van de leefstijl en huidverzorging voor 3 jaar behouden.

Wat is de prijs van deze behandelingen?

Als je interesse hebt in de cosmetische acupunctuur stuur ons dan even een bericht via het contactformulier. We nemen dan contact met je op en bespreken wat je wensen zijn. Daarna sturen we je een offerte met daarin de prijs.

Wordt de cosmetische acupunctuur vergoed?

Helaas wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekereaar. Het wordt door de zorgverzekeraar niet gezien als een therapeutische behandeling.

Meer weten over cosmetische acupunctuur? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!