Tuina

Tuina therapie is een massagevorm met verschillende technieken,welke volgens de TCM principes wordt toegepast. Letterlijk betekent tuina duwen & grijpen. Tuina staat in China ook bekend onder een aantal andere benamingen zoals Anmo en Anqiao deze hebben allemaal dezelfde betekenis.

iStock_000002701001XSmallEen tuina behandeling begint net als bij de acupunctuur met een inventarisatie van de gezondheidsproblemen gevolgd door een pols en een tong diagnose. Hierna wordt een  tuina behandeling opgesteld. De  tuina behandeling zelf bestaat uit verschillende manipulaties en handgrepen zoals:

  • duwen
  • trekken
  • rollen
  • vibreren
  • schudden

tuina2Het doel van een  Tuina behandelreeks is het reguleren van Qi, Yin-Yang, bloed en het herstel van de functie van pezen, botten en gewrichten. Daarnaast wordt Tuina ook gebruikt bij interne problemen zoals constipatie, menstruatie klachten, IBS, slapeloosheid en stressproblemen. Tuina is ook uitermate geschikt voor mensen met naaldangst, die toch willen kennismaken met de Traditionele Chinese Geneeskunst.

De resultaten van een tuina behandeling zijn vaak sneller en langduriger dan van een klassieke massage.

Meer weten over Tuina? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!